UE ar putea obliga producătorii de smartphone-uri să ușureze înlocuirea bateriilor

battery

Pe lângă dorința de a standardiza utilizarea unui singur tip de încărcător/adaptor de alimentare pentru telefoane, Uniunea Europeană mai are și alte idei ce implică smartphone-urile vândute în UE. Aflăm mai nou faptul că oficialii UE ar putea obliga producătorii de telefoane să facă bateriile mai ușor de înlocuit și accesat, scopul fiind acela de a reduce deșeurile electronice, scrie businessinsider.

UE este de părere că, în situația în care telefonul ar permite înlocuirea mai facilă a bateriei, utilizatorii nu ar mai fi tentați să renunțe la device-ul deținut la nici doi ani de la achiziție.

În condiţiile unei reglementări prea stricte din partea autorităţilor UE, nu ar fi exclus ca anumite modele de smartphone-uri dezvoltate pentru pieţele internaţionale să nu mai ajungă în magazinele europene, pe motiv că designul folosit nu permite înlocuirea facilă a acumulatorilor uzaţi. Se pare că totuşi UE nu solicită interzicerea bateriilor complet sigilate în carcasa telefonului, ci mai degrabă restricţionează practici precum lipirea bateriilor cu adezivi care fac procesul de înlocuire mai dificil. De fapt, Comisia Europeană a recomandat mărcilor de telefoane să se îndepărteze de utilizarea adezivilor încă din anul 2017, solicitările fiind însă complet ignorate de producători.

În trecut, înlocuirea unei baterii se făcea într-o clipă, fără să fi fost nevoie de apelarea la un service GSM pentru acest lucru. Acum, UE ar vrea ca producătorii de smartphone-uri să găsească/propună metode prin care înlocuirea bateriilor nu va mai fi atât de dificilă și rămâne de văzut dacă planul va fi dus la bun sfârșit pentru că în practică nu va fi atât de ușor, notează mobillisimo.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente