Sfaturi de la mitropolitul Vladimir în contextul coronavirus: „Ascultați autoritățile, rugați-vă și împărtășiți-vă regulat”

doxologia.ro

Mitropolitul Vladimir a venit cu o serie de sfaturi pentru cetățenii Moldovei în contextul apariției focarului de coronavirus în nordul Italiei. Printre acestea se numără ascultarea sfaturilor de la autoritățile competente, rugăciunile și împărtășania regulată.

„Biserica Ortodoxă din Moldova îi îndeamnă pe toți credincioșii să respecte îndemnurile date cu privire la această situație de către autoritățile civile și sanitare, în special recomandările Ministerului Sănătății în ceea ce privește igiena și sănătatea publică. Îndemnăm credincioșii ca în această perioadă să se roage mai mult, să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, să se spovedească și să se împărtășească cu regularitate, să se ungă cu untdelemn sfințit, să consume zilnic apă sfințită și prescură, să înalțe rugăciuni către Maica Domnului și toți sfinții tămăduitori de boli”, se arată într-un comunicat emis de Mitropolie.

De asemenea, în comunicat se mai specifică faptul că în cadrul slujbelor vor fi adăugate rugăciuni speciale „care se rostesc în vreme de orice nevoie și primejdie omenească sau în caz de boli molipsitoare”.

Reamintim că, în contextul coronavirus, Patriarhia Română a recomandat evitarea sărutării icoanelor din biserică, iar oamenii au fost rugați să vină cu propria lingurița pentru a se împărtăși.

Toate recomandările specialiștilor pe care trebuie să le urmați în contextul răspândirii acestui virus le găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente