La parlament a venit primăvara. O fracțiune parlamentară a organizat un târg de mărțișoare la care au participat meșteri populari

87887669_833791107138129_6058739132711043072_n

Mai mulți meșteri și artizani au putut să-și vândă lucrările de primăvară în cadrul unui târg de mărțișoare organizat în cadrul parlamentului. Organizarea târgului a fost o inițiativă a fracțiunii parlamentare a Platformei DA.

Responsabilă de inițiativă a fost Arina Spătaru, care a explicat inițiativa astfel: „Am considerat important să începem din Parlamentul Republicii Moldova să dăm start sărbătorii mărțișorului, cu invitarea celor care perpetuează aceasta tradiție cu eforturi inimaginabile, mai exact artizanii și meșterii populari. Le sunt recunoscătoare lor pentru tot ce fac pentru a păstra și transmite acestă tradiție urmașilor noștri”.

 

Tradiția mărțișorului este inclusă în lista patrimoniului imaterial al UNESCO și este sărbătorită cu unele diferențe, dar în același spirit în mai multe țări ca România, Republica Moldova, Macedonia, Bulgaria. Decizia de a include mărțișorul în lista patrimoniului imaterial al UNESCO a fost luată de Comitetul pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

„Organizarea acestui târg a fost posibilă cu suportul și implicarea angajatelor parlamentului. Iată așa ne-a unit primăvară, iar dovada acesteia este faptul că mărțișoare au procurat toți deputații, indiferent de culoarea politică”, a mai spus Arina Spătaru.

Taguri: #Tinerii DA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente