Ești interesat(ă) de administrația publică? Depune dosarul și participă gratuit la Academia de vară pentru tinerii profesioniști, în Suedia

Stockholm

Ai 35 de ani sau mai puțin și ești interesat(ă) în construirea rețelelor și multiplicarea cunoștințelor despre administrația publică transparentă, eficientă și durabilă? Lucrezi în prezent cu administrația publică, în politică sau în cadrul proiectelor care implică societatea civilă? Depune dosarul la Academia de vară pentru tinerii profesioniști (SAYP) care va avea loc în Suedia.

La Institutul suedez, pentru SAYP 2020, pot depune dosarele funcționarii publici, factorii de decizie și lucrătorii implicați în proiectele care vizează societatea civilă din Armenia, Belarus, Estonia, Georgia, Letonia, Lituania, Moldova, Suedia și Ucraina.

SAYP este un program de formare, dezvoltat pentru creșterea conștientizării, capacității și rezistenței în practica guvernării în țările din regiunea Mării Baltice și a Parteneriatului estic al UE. Programul încearcă să consolideze tinerii profesioniști și capacitățile lor individuale, în implicarea lor la procesul de dezvoltare a unei structuri de guvernare mai durabile.

Participarea la SAYP începe cu un modul tematic (de obicei, aproximativ cu 30 de participanți și cu o durată de aproximativ două săptămâni), care este gratuit și include mâncare, cazare și bilete de avion. Modulul este axat pe construirea rețelei, schimbul de experiență, dezvoltarea de noi cunoștințe și înțelegerea modului în care transparența, deschiderea și creativitatea pot fi utilizate pentru a îmbunătăți guvernarea societății. Modulul este un loc de întâlnire interactiv în care se discută experiențe, întrebări și provocări din diferite țări în cadrul prelegerilor, seminariilor, atelierelor și vizitelor de studiu.

După prima etapă, participanții la SAYP sunt invitați să se alăture la unul dintre cele cinci atelierele tematice propuse. De asemenea, absolvenții SAYP se bucură de posibilitatea de a solicita microgranturi pentru a-și construi propriile activități.

Dosarul de înscriere va conține:

# scrisoarea de motivație personală;
# CV (este necesar modelul Europass);
# scrisoare de referință;
# certificat de limba engleză, minimum Nivel B2.

Termenul-limită de depunere a dosarelor este 11 martie.

Mai multe detalii vedeți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente