Elevii de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, în vizită la UTM

utm f

Universitatea Tehnică a Moldovei trezește tot mai mult interesul elevilor dornici să urmeze studii în inginerie. Este și cazul elevilor de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, care au efectuat o vizită la Facultatea Textile și Poligrafie.

Cu pasiune pentru modelarea, proiectarea şi tehnologia confecţiilor din ţesături și tricoturi, un grup întreg constituit prioritar din fete, însoțit de profesoarele lor de specialitate, a trecut cu entuziasm și speranță pragul facultății. Au fost întâmpinate cu ospitalitate de către Marcela Irovan, șefa Departamentului Design și Tehnologii în Textile și Poligrafie, care le-a prezentat programele de studii oferite de facultate, transmite site-ul UTM.

Elevele de la Bălți au luat cunoștință de condițiile de studii din cadrul Facultății Textile și Poligrafie, vizitând aulele de cursuri și laboratoarele pentru activități practice. Au avut și bucuria de a se implica într-o activitate practică de proiectare a îmbrăcămintei cu utilizarea sistemului automatizat de proiectare Gemini CAD. Sub îndrumarea lectorei universitare Elena Florea-Burduja au reușit să proiecteze diverse modele de fuste.

Condițiile de studii, deschiderea profesorilor și studenților cu care au comunicat le-au determinat în mare măsură să-și dorească să urmeze studiile la Facultatea Textile și Poligrafie.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente