Violina Șpac a devenit directoarea Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică pentru un termen de șase ani

dd283823-fda3-4c38-8191-252aef8103d4

Deputații au numit-o în funcția de directoare a Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică pe Violina Șpac. Deputații PAS insistă că numirea ei este ilegală, deoarece concursul ar fi fost trucat.

Stela Macari: „Voi insista ca acest proiect de hotărâre să nu fie votat. Am discutat anterior în cadrul comisiei despre modul în care a fost calculat punctajul total acumulat de către candidații participanți la acest concurs, și anume în absența membrilor comisiei, iar fișele de evaluare au fost colectate de consultanți, matematica făcută nu știu de cine. Candidații au fost punctați într-un mod netransparent. Pe site-ul parlamentului a fost publicată decizia finală, înainte ca comisia de profil să hotărască.”

Vladimir Golovatiuc: „Toată procedura a fost realiată în conformitate cu regulamentul parlamentului. Nimic nu s-a încălcat.”

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către parlament, pe bază de concurs.

Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din cinci directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de parlament pentru un mandat de șase ani.

De menționat că Violina Șpac a participat și la concursul organizat în luna ianuarie 2019 pentru funcția vacantă de director al Consiliului de administrație al ANRE, dar nu a trecut de proba interviului. Anterior, aceasta a activat în calitate de șefă de departament la ANRE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente