(video) Un „Batmobil” a fost evacuat de pe o stradă din Moscova. Polițiștii au afirmat că vehiculul nu corespunde caracteristicilor pentru a putea circula pe străzile capitalei Rusiei

batmobil
Foto: bbc.com

Poliția din Moscova a ridicat un „Batmobil” – o replică a celebrei mașini folosite de supereroul Batman în filme. Mașina a fost confiscată pentru că nu avea plăcuțe de înmatriculare și pentru că încălcase alte reguli cu privire la caracteristicile tehnice ale vehiculelor.

Potrivit autorităților din Moscova, „Batmobil-ul” a fost confiscat pe o stradă intens circulată din centrul capitalei, scrie Digi24.

Polițiștii ruși au mai constatat că dimensiunea vehiculului nu corespundea normelor de siguranță rutieră.

Pentru a putea ridica mașina de patru metri lungime, autoritățile au folosit un utilaj special. De asemenea, l-au acoperit în plastic pentru a evita zgârieturile în timpul transportului.

Proprietarul mașinii, un bărbat de 32 de ani din Moscova, este investigat pentru trei contravenții diferite: nu avea toate documentele necesare, mașina a depășit limitele de greutate și dimensiune, iar caracteristicile diferite ale vehiculului nu sunt conforme pentru a putea circula pe străzile capitalei Rusiei. Acesta trebuie să plătească o amendă de 50 700 de ruble (aproximativ 780 de dolari) pentru a-și putea recupera vehiculul.

Acest model de „Batmobil” a fost importat din SUA în Rusia începând cu anul 2018. Ulterior i s-au adăugat noi funcții și îmbunătățiri pe partea electrică. Prețul standard al unei astfel de mașini este de 55 de milioane de ruble (840 000 de dolari).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente