Premieră pentru sistemul medical din Moldova! A fost efectuată prima intervenție de protezare a discurilor

medical

Săptămâna trecută a avut loc o premieră în medicina Republicii Moldova. A fost efectuată prima intervenție de protezare a discurilor de către chirurgul spinal Victor Ungurean, șeful secției Chirurgiei Spinale de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU).

Victor Ungurean este chirurg spinal, șeful secției Chirurgie Spinală de la Institutul de Medicină Urgentă, Asistent universitar, USMF „N. Testemițanu”, Catedra Orthopedie și Traumatologie. Deține mai multe diplome pentru merite speciale în activitatea inovațională.

„Intervenția nu a fost complicată. De fapt, a fost o plăcere pentru mine să o efectuez știind că pacientul se va recupera rapid. Premiera constă în faptul că această proteză îi permite pacientului să-și restabilească (sau păstreze) toate mișcările gâtului”, a menționat Dr. Ungurean.

Intervenția a fost dedicată unui pacient în vârstă de 55 de ani, care s-a arătat extrem de energic și plin de optimism deja la o săptămână de la externare.

„Aveam dureri foarte puternice în regiunea capului și a mânii stângi, nu puteam dormi, mereu mă simțeam rău. Totul dura deja de trei ani, după ce am suferit un accident rutier și am fost implicat într-o bătaie. Atunci când durerile deja au devenit insuportabile, am decis să mă adresez la medicii specialiști de la IMU și am crezut din toată inima că mă vor ajuta. De fire sunt optimist și mă bucur de viață, așa vreau să fie și în continuare”, a menționat pacientul.

Toate costurile operației au fost suportate de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente