Deputații din PPDA și PAS au părăsit în semn de protest sala de ședințe a parlamentului. Care este motivul

dfd

Acțiunea deputaților din PPDA și PAS a fost una spontană, întrucât se discuta despre când deputații trebuie să voteze fiecare lege în parte – după fiecare dezbatere sau după ora 13.00. Astfel, după mai multe discuții, Zinainda Greceanîi a închis microfonul lui Dinu Plîngău, care voia să se expună pe marginea acestui subiect, lucru care a stârnit nemulțumiri în rândul deputaților PPDA și PAS. Ei au decis să părăsească sala de ședințe.

Acest caz a avut loc în timpul când Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, trebuia să prezinte proiectul de lege cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală.

„Dragi colegi, vă rog să vă temperați. Veniți aici lângă mine și spuneți-mi ce aveți de spus”, a zis Zinaida Greceanîi, președinta parlamentului.

Lilian Carp: „În regulament nu este stipulată ora votului, dar scrie foarte clar că după fiecare proiect de lege trebuie să votăm.”

Vlad Batrîncea: „Citiți regulamentul și dacă vreți să avem o discuție juridică, discutăm juridic pe regulament. Regulamentul prevede astăzi că plenul parlamentului decide asupra procedurii de organizare a ședinței la propunerea președintelui parlamentului. Astfel, plenul a votat ca ora votului să fie ora 13.00.”

Dinu Plîngău: „Noi nu trebuie să ne întoarcem la practici vicioase (n.r. se referă la practica pe când Adrian Candu era președinte al parlamentului).”

Zinaida Greceanîi: „Da, vă mulțumesc, închideți microfonul.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente