Scoția ar putea deveni prima țară din lume care livrează produsele sanitare menstruale pe gratis

the student

Scoția poate deveni prima țară din lume care va pune la dispoziția cetățenilor săi, pe gratis, produse sanitare menstruale. Deputații scoțieni urmează să dezbată proiectul și se preconizează ca acesta să fie adoptat din primul vot.

Se estimează că măsura costă 24 de milioane de lire sterline (28,7 milioane de euro) pe an. Guvernul Scoției a ieșit inițial împotriva legislației, dar și-a modificat poziția săptămâna trecută, scrie euronews.

„Avem îngrijorări semnificative și foarte reale cu privire la practicitatea proiectului de lege în forma sa actuală, care a fost reflectată în raportul din prima etapă a Comitetului Guvernului Local. Totuși, vom susține proiectul de lege și vom încerca să colaborăm cu ceilalți reprezentanți ai poporului pentru a ajunge la un acord asupra amendamentelor”, a declarat acum o săptămână secretara comunității, Aileen Campbell.

Scoția este prima țară din lume care din 2017 oferă produse sanitare gratuite în școli, colegii și universități.

În ianuarie 2018, guvernul scoțian a alocat 4 milioane de lire sterline autorităților locale pentru a furniza produse sanitare gratuite în biblioteci și centre de agrement.

Noua legislație ar impune guvernului obligația legală de a furniza produse sanitare gratuite „tuturor celor din Scoția care trebuie să folosească produse de epocă”.

Conform cercetărilor din 2017 ale Plan International UK, una din 10 fete nu își poate permite produse sanitare. De asemenea, sondajul a constatat că 15 % dintre fetele cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani au avut dificultăți financiare în procurarea produselor sanitare, 14 % au fost nevoite să ceară sau să împrumute produsele de la o prietenă din cauza problemelor de accesibilitate, iar 12 % au trebuit să improvizeze anumite produse din cauza problemelor de accesibilitate.

La începutul acestui an, guvernul britanic a introdus un sistem de furnizare a produselor gratuite pentru toate organizațiile de învățământ din Anglia.

Taguri: ##sexplicații
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente