„Nu vom permite să folosiţi în scopuri personale situaţia creată.” Guvernul a limitat mărimea adaosului comercial la măști, mănuși și dezinfectanți

măști

Miniștri au modificat în ședința de miercuri, 26 februarie, o Hotărâre de guvern din 2016, limitând astfel mărimea adaosului comercial la unele produse farmaceutice. E vorba despre o limitare de maxim 20 % la măști farmaceutice, mănuși farmaceutice și produse biocide (adică dezinfectanți).

„Mulți comercianți au profitat de această situație. Preţurile la aceste produse sunt reglementate de stat şi nu vom permite să folosiţi în scopuri personale situaţia creată”, a menționat Chicu.

Zilele trecute, şeful cabinetului de miniştri a anunțat că angajaţii Serviciului Fiscal de Stat și Inspecției Financiare „vor vizita absolut toate farmaciile din țară pentru a verifica prețurile. Vor verifica și stocurile disponibile”.

În dimineața zilei de astăzi, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că interzice organizarea deplasărilor/călătoriilor elevilor, studenților și angajaților din instituţiile de învățământ în afara țării. În cazul întoarcerii din țările/regiunile unde circulă coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, iar la apariția simptomelor clinice de infecție este obligatorie adresarea la medicul de familie.

Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală este pregătit de o epidemie de coronavirus. Vedeți aici cum arată saloanele în care ar putea fi internate persoanele infectate.

Tot azi, mai mulți cetățeni au primit mesaje din partea guvernului.

Amintim că pe 24 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat, în cadrul ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică, cod galben la nivel național cu privire la infecția cu noul tip de virus, coronavirus.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente