În România a fost deschisă prima clinică de terapie asistată de patrupezi

caini asistenti
Foto: stiridecluj.ro

Prima clinică de psihoterapie standard şi terapie asistată de animale din România s-a deschis sâmbătă, la Cluj-Napoca. Şapte câini ajută la terapia celor mici, dar şi a adulţilor.

Psihoterapeuta Andra Diaconu, fondatoarea clinicii, spune că un câine de terapie este folosit în diverse jocuri şi activităţi astfel încât să ajute beneficiarul, motivându-l să atingă obiectivele terapeutice.

„Am deschis prima clinică de terapie standard şi terapie asistată de animale din România unde oferim servicii psihologice, terapie cognitiv comportamentală, logopedie. Terapia asistată de animale este terapie standard, dar în cadrul şedinţei este inclus şi un câine de terapie folosit în diverse jocuri şi activităţi astfel încât să ajute beneficiarul, să îl motiveze să atingă obiectivele terapeutice. Ne adresăm atât copiilor tipici, cât şi celor cu dizabilităţi sau cu diagnostic de tulburări din spectrul autist, lucrăm şi cu adulţi cu dizabilităţi sau tipici, persoane care suferă de tulburări emoţionale precum depresie, anxietate, atacuri de panică. Avem o echipă de șapte câini de terapie, doi fiind atestaţi Pet Partners, lider la nivel internaţional privind interacţiunea om-animal”, a spus Diaconu, potrivit Mediafax.

O şedinţă de terapie asistată de animale durează 50 de minute, iar specialiştii stabilesc, în urma evaluării beneficiarului, numărul de şedinţe, durata şi frecvenţa lor pe săptămână.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente