Coronavirusul a afectat cel mai mare producător de miere din lume. Apicultorii chinezi sunt nevoiți să stea în casă

Foto: glasul-hd.ro

Apicultorii din China, cel mai mare producător mondial de miere, se pregătesc pentru un început modest al sezonului de polenizare de primăvară, în condiţiile în care restricţiile de călătorie destinate ţinerii sub control a epidemiei de coronavirus îi ţin pe apicultori acasă în timp ce albinele lor nu au hrană timp de mai multe săptămâni.

China produce aproximativ 500 000 de tone de miere anual sau un sfert din producţia mondială, ceea ce o plasează pe primul loc în topul celor mai mari producători de miere din lume. Ţara asiatică exportă peste 100 000 de tone de miere în fiecare an spre Europa şi SUA, scrie AGERPRES.

„Dacă toate albinele mele vor muri, îmi voi pierde venitul pentru întregul an”, spune Jue, un apicultor din regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, ale cărui familii de albine sunt blocate în stupi la aproximativ 300 de kilometri de locul unde Jue a fost ţinut în carantină.

Această situaţie este una frecventă în rândul apicultorilor chinezi. Faptul că albinele ratează faza de înflorire a plantelor din cauza restricţiilor de circulaţie, împreună cu scăderea numărului de albine, riscă să ameninţe mijloacele de trai pentru cei aproximativ 300 000 de apicultori din China precum şi producţia de miere şi culturile care se bazează pe albine pentru polenizare.

Ca o recunoaştere a pierderilor provocate de măsurile destinate combaterii coronavirusului, Asociaţia apicultorilor din China i-a sfătuit pe membrii săi să contacteze autorităţile locale dacă au nevoie să se deplaseze sau să asigure hrana albinelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente