„Zilele Creangă”: evenimente organizate la Chișinău și Orhei

ion creanga

În perioada 27 februarie-3 martie 2020 la Chişinău, Orhei, Iaşi, Târgu Neamţ și Pipirig se va desfăşura Festivalul „Zilele Creangă”, ediţia a X-a.

În Republica Moldova, evenimentele din cadrul Festivalului „Zilele Creangă” se vor desfăşura în zilele de 27 și 28 februarie. Din componența delegațiilor, care vor veni din Iași și Târgu-Neamț, vor face parte scriitorul și jurnalistul Valentin Talpalaru, muzeograful Iulian Pruteanu-Isăcescu, scriitorii Irene Postolache și Gheorghe Simon, profesorul de istorie Gigel Bîrliba, Vasile Lulu Roșu, directorul TV Neamț, interpretele Ana Dragu din Târgu Neamț și Maria Iosep din Vama, județul Suceava.

Pentru prima dată, Festivalul va începe la Orhei cu o întâlnire de suflet la Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” pe 27 februarie, la ora 10.00. În aceeași zi, la ora 14.30 la Institutul de Filologie Română „B.P. Hașdeu” al Academiei de Științe a Moldovei, se vor ține lucrările simpozionului „Ion Creangă – Homer al nostru”, unde vor prezenta comunicări cercetători și scriitori din Republica Moldova și România.

Programul Festivalului va continua în 28 februarie, la ora 9.0, cu depunere de flori la bustul lui Ion Creangă de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Apoi, la ora 10.00 în Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, va avea loc spectacolul literar-muzical „Veselul și tristul Ion Creangă”, care va include mai multe înscenări din operele lui Ion Creangă în interpretarea elevilor de la liceele „Principesa Natalia Dadiani” și „Toader Bubuioc” din Bubuieci, precum și evoluări ale participanților la Parada povestitorilor „Hai mai bine despre copilărie să vorbim”.

În aceeași zi, la ora 13.00, se va desfășura Gala laureaților Festivalului şcolar „Ion Creangă cu neamuri” la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente