(video) „Acest guvern are doar un scop – realegerea lui Dodon.” Maia Sandu a prezentat „Raportul alternativ de 100 de zile al guvernului Dodon”

maia

Maia Sandu, lidera PAS, alături de colegii din partid a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe, „Raportul alternativ de 100 de zile al guvernului Dodon”. Politiciana vorbește despre schemele de corupție ale guvernului Chicu și prezintă date și dovezi ale acestora.

„La sfârșitul săptămânii trecute s-au îndeplinit 100 de zile de când cei fricoși au demis un guvern și în schimb au votat un guvern subordonat lui Dodon, care folosește aceleași scheme pe care le făcea și cel al lui Plahotniuc”, spune Maia Sandu.

În cadrul discursului, Sandu a menționat că prim-ministrul a avut un discurs searbăd, plin de afirmații contradictorii. Lidera PAS vorbește și despre cel mai important punct al agendei guvernului – „Identificarea și înlăturarea vulnerabilităților justiției”, care deocamdată este „în lucru” și stagnează. „Acest guvern are doar un scop – realegerea lui Dodon. Este un guvern al scumpirilor, al micilor reforme și al izolării internaționale.”

Atunci când s-a vorbit despre guvernul scumpirilor, Sandu a menționat despre scumpirea transportului cu 48 %, scumpirea carburanților. Despre micile reforme, lidera PAS a spus despre dubla indexare care s-a transformat în mica indexare, iar conceptul de modificare a reformei justiției, care era promis de către guvernul Chicu, nu a fost prezentat, deocamdată. „Această guvernare nu vrea să facă reforma justiției. Acest guvern duce o politică externă dezechilibrată – relația cu UE și România sunt practic înghețate și nu a fost obținută a doua tranșă a asistenței macrofinanciare, deoarece nu există reforme și progrese în ceea ce ține de liberalizarea pieței energeticii, reforma justiției. De asemenea, nici pe filiera rusă nu s-a obținut vreo schimbare, lucrurile stagnează.”

Maia Sandu a subliniat și faptul că acest guvern este unul al schemelor și corupțiilor, deoarece a început prin repunerea în funcție a oamenilor lui Plahotniuc și a celor cu probleme de integritate. „În acest răstimp a crescut numărul de contrabandă cu țigări, schemele de corupție în medicină continuă, acest guvern nu a făcut nimic în domeniul mediului, acest guvern este împotriva societății.” În acest context, Maia Sandu a invitat guvernarea la o dezbatere publică televizată la televiziunea națioanlă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente