Participă la o simulare a procesului decizional și cunoaște cum se iau decizii în localitatea ta

foto simbol

Rețeaua Europeană a Tinerilor pentru Democrație (European Democracy Youth Network) organizează simularea procesului decizional la nivel local. Tinerii care doresc să cunoască cum se iau deciziile în comunitatea lor și cum pot contribui la dezvoltarea acesteia, sunt invitați să se înscrie până pe 1 martie.

Activitatea va reuni 20-25 de tineri din sudul, nordul și centrul țării. Tinerii vor fi instruiți cu privire la procesul decizional la nivel local, activitatea aleșilor locali și colaborarea acestora cu reprezentanții comunității. De asemenea, participanții vor interacționa cu reprezentanți ai Consiliului municipal și activiști civici, care vor prezenta cazuri din activitatea lor. În baza cunoștințelor dobândite, tinerii vor analiza proiecte de decizie, vor organiza o consultare publică și vor simula o ședință a Consiliului local.

Activitatea se va desfășura în 14-15 martie, în Chișinău, și va fi organizată în colaborare cu Asociația Obștească „Primăria Mea” și Consiliul Național al Tineretului din Moldova.

Toate cheltuielile de transport, cazare și mâncare pentru participanții din regiuni vor fi asigurate.

Poți participa la simulare dacă:

# ai vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani;
# ești disponibil(ă) pe parcursul întregii activități;
# vrei să înțelegi cum se iau deciziile în satul sau orașul tău și cum te poți implica;
# dorești să contribui la dezvoltarea comunității tale.

Tinerii interesați sunt invitați să completeze formularul de participare.

Data limită pentru completare este 1 martie 2020. În procesul de selecție se va oferi prioritate primelor înregistrări și se va asigura reprezentarea tuturor celor trei regiuni geografice ale Moldovei (nord, centru și sud).

Pentru detalii puteți contacta adresa electronică [email protected] sau numărul de telefon 069618574 (Cristina Voroneanu).

Simularea procesului decizional la nivel local se desfăşoară în cadrul unui proiect implementat de European Democracy Youth Network cu susținerea financiară a USAID, National Democratic Institute și International Republican Institute. Proiectul face parte dintr-o serie de activități desfășurate de membrii EDYN în peste 10 țări, care au drept scop susținerea proceselor democratice în țările europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente