Primăria Chișinău începe lupta împotriva coronavirusului: „Suprafețele din transportul public vor fi dezinfectate”

1000x-1
Foto: Bloomberg

Primăria municipiului Chișinău se alătură campaniei mondiale de informare și prevenire a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. Primarul general Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook că începând cu ziua de mâine în transportul municipal va fi publicat un spot informativ realizat de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, iar suprafețele din transportul public vor fi dezinfectate după fiecare rotație.

„În contextul în care tot mai multe țări se confruntă cu răspândirea noului tip de virus, pentru informarea cetățenilor despre măsurile de protecție individuală și de prevenire a riscului infecției cu coronavirus, de mâine, în transportul municipal va fi publicat un spot informativ realizat de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale”, scrie Ion Ceban în postare.

Ceban îndeamnă populația să respecte regulile de igienă și recomandările OMS, care prevăd:
# evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
# spălarea frecventă pe mâini, în special după contactul direct cu oamenii bolnavi sau cu mediul în care se află aceștia;
# limitarea călătoriilor;
# acoperirea gurii în timpul tusei și strănutului.

Totodată, primarul a dispus ca suprafețele din transportul public din capitală să fie dezinfectate după fiecare rotație, iar în instituțiile de învățământ să se țină cont de recomandările internaționale la acest capitol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente