BAC 2020: recomandările profesoarei de limbă și literatură română. Cărți pe care să le citești pentru a susține cu brio examenul

eva-1280×720

Odată cu începerea ultimului semestru de studii începe și pregătirea liceenilor din a XII-a pentru examenul de bacalaureat. În febra pregătirilor pentru bacalaureat, corespondenta Nicoleta Lisevici a decis să ajute elevii din clasa a XII-a. Tânăra, împreună cu profesoara de limbă și literatură română Aliona Abuzan, de la liceul „Mihai Eminescu” din Leova, a pregătit o listă de lectură care îți va fi utilă la examen.

„BAC-ul bate la ușă, iar în cazul în care nu ai câteva romane citite, îți recomand să tragi cu ochiul peste următoarea listă de cărți”, vă îndeamnă profesoara.

# „Maitreyi” de Mircea Eliade

O minunată poveste de dragoste. Citind-o, nu doar că vei avea o plăcere deosebită, dar îți vei îmbogăți arsenalul de lectură pentru examen, căci acest roman valorifică multe motive, precum cel al dragostei neîmplinite, al relației dintre părinte și copil, al călătoriei și altele.

# „Adam și Eva” de Liviu Rebreanu

„Dacă dragoste nu e, nimic nu e” – expresie ce descrie simplu opera. Romanul cu siguranță te poate ajuta la teme precum culturi, călătorii, reîncarnare, suflete pereche și, evident, dragoste.

# „Casa de la Petrodava” de Constantin Virgil Gheorghiu

„Casa de la Petrodava” este pentru cei care preferă romanele unde dragostea se îmbină cu natura și cu satul, însă unde apare elementul tragic – războiul. Așadar, e romanul potrivit pentru teme ca istoria, războiul sau dragostea, prezentând motive ce se învârt în jurul acestor teme.

# „Ora 25” de Constantin Virgil Gheorghiu

Acest roman reprezintă apogeul popularității lui Gheorghiu, făcându-se remarcat în întreaga lume cu el. Volumul e un părtaș al războiului, redând, cu nuanțe dramatice, soarta evreilor și nu numai, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acest roman vă poate ajuta în cazul în care vă pică teme precum dragostea care nu moare peste ani, destine marcante, dar și cum schimbă unele evenimente soarta unui om simplu.

Echipa #diez alături de Aliona Abuzan vă urează succes la examen!

Autoare: Nicoleta Lisevici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente