Alina Andronache: „Femeia trebuie să lucreze 36 de zile suplimentare pentru a avea același salariu ca bărbatul”

1abed56f15311466b3cb31b1e61bf6d8

În 2019, diferența salarială în Republica Moldova a constituit 14,4 %, marcând cea mai mare pierdere financiară anuală pentru femei din ultimii șase ani – peste 14 000 de lei. Datele sunt prezentate de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în contextul Zilei Egalității Salariale, care este marcată anual pe data de 24 februarie.

Alina Andronache, specialistă în advocacy și comunicare în cadrul CPD, a spus: „O femeie a trebuit să lucreze de la începutul anului 36 de zile suplimentare pentru a atinge câștigul salarial pe care l-a avut un bărbat anul trecut. Și la etapa beneficierii de pensie pentru limită de vârstă, anul trecut s-a înregistrat o discriminare de gen semnificativă – de 21,6 % – în defavoarea femeilor”. Toate aceste discrepanțe, menționează Alina Andronache, determină pierderi financiare enorme pentru femei, informează IPN.

Natalia Covrig, analistă de politici publice în cadrul CPD, a spus că un sondaj de opinie realizat în rândul angajaților a arătat că salariul bărbaților este cu 25 % mai mare decât cel al femeilor. Discrepanța salarială apare din cauza numărului de ore lucrate, a poziției ocupate în cadrul companiei sau a profilului angajatorului, elemente care avantajează bărbații. Chiar și dacă acestea ar fi egale, pe piața muncii va exista o inegalitate de remunerare de peste 16 %, deoarece persistă fenomenul discriminării femeilor. Salariile femeilor sunt mai mici indiferent unde activează, în sectorul public sau privat, și indiferent de domeniul de activitate.

Potrivit lui Andrei Brighidin, expert în egalitate și combaterea discriminării, director pentru dezvoltare la Fundația Est-Europeană, nivelul redus de transparență salarială creează un mediu favorabil pentru practici discriminatorii la locul de muncă. Confidențialitatea salariului, prevăzută de legislație, face dificilă identificarea situațiilor de discriminare salarială. Plângeri legate de plata inegală nu pot fi înaintate deoarece angajații nu au informații certe despre diferența de salarii. Expertul susține că sunt necesare politici și reforme esențiale pentru a oferi oportunități echitabile femeilor și bărbaților în relațiile de muncă.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente