Pescuitul în raioanele Glodeni, Fălești și Ungheni este restricționat. Care este motivul

646×404

Agenția de Mediu aduce la cunoștința deținătorilor de permise de pescuit sportiv, amator și de agrement că pe perimetrul râului Prut (raioanele Glodeni, Fălești și Ungheni) este restricționat accesul în zona de frontieră. Această decizie vine ca urmare a instituirii unei zone cu regim special pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane la frontiera moldo-română.

Pentru detalii referitor la accesul în zona de frontieră pe segmentul vizat, pescarii pot se se adreseze la sectoarele Poliției de Frontieră unde intenționează să meargă la pescuit.

În perioada 8-14 februarie, specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au înregistrat trei focare de pestă porcină africană în Moldova:

# la mistreți, în raionul Fălești în apropierea localității Călinești (cazuri noi de pestă porcină africană au fost confirmate la 18 cadavre de mistreți depistați  în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, ce se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești);

# la porci domestici în orașul Hâncești, într-o gospodărie cu 21 de porcine.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente