(foto) O tânără moldoveancă din Milano ne-a arătat cum sunt magazinele în Italia după depistarea mai multor cazuri de coronavirus

collage

În nordul Italiei a crescut numărul de focare și de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus). Acum străzile orașului sunt mai pustii, iar rafturile magazinelor golite. O tânără moldoveancă stabilită la Milano a trimis echipei #diez mai multe fotografii din magazinele din oraș, după depistarea cazurilor de coronavirus în Italia.

Tânăra ne mai spune că în oraș nu mai e trafic, iar cetățenii sunt îndemnați să se abțină de la călătorii, de la frecventarea locurilor publice, să iasă din casă doar în cazurile de strictă necesitate, precum şi să întreprindă acțiunile necesare referitoare la igienă şi dezinfecție.

Sursă foto: Cristina Vișcu

Ministerul italian al sănătății a pus la dispoziție, pe portalul dedicat (salute.gov.it/nuovocoronavirus), lista de întrebări și răspunsuri, sfaturi pentru călători și recomandări pentru a diminua riscul de expunere sau de transmitere a virusului. De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se comunică informații în limbile italiană, engleză și chineză.

Conaționalii noștri sunt rugați să se adreseze pentru servicii consulare doar în cazuri de urgență şi situații excepționale la Consulatele Republicii Moldova din Milano și Padova.

În acest sens, MAEIE reiterează că cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistență consulară de urgență la următoarele numere de urgență:

— Ambasada Republicii Moldova la Roma+39 3294421091;

— Consulatul General de la Milano: +393206108989;

— Consulatul din or. Padova+393805905331;

— Centrul de Apel al MAEIE080 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente