(foto) Universitatea Tehnică din Moldova a dat startul campaniei „2020 – Anul lecturii la UTM”

2-15-1030×773

Biblioteca tehnico-științifică a UTM (BTȘ) lansează campania „2020 – Anul Lecturii la UTM” în ideea că societatea modernă se poate dezvolta prin carte, lectură, informație și cunoaștere. Pe tot parcursul anului se vor desfășura activități de promovare a cărții și lecturii, subliniind importanța acestor componente în formarea intelectuală și profesională a viitorilor ingineri.

Îndemnând comunitatea universitară să se conecteze la această inițiativă, directoarea Bibliotecii tehnico-științifice a UTM, Zinaida Stratan, susține că „Biblioteca este un spațiu al comunicării prin lectură, lectură academică, afectivă şi spirituală. Colecțiile de carte nu sunt doar surse informaționale, dar și un element indispensabil culturii general umane. E o campanie de promovare a cărții și lecturii, o campanie pentru fiecare”.

În primele două săptămâni ale semestrului de studii (27.1-7.2.2020) la cele șapte filiale ale BTȘ au fost înregistrați 2134 de studenți, care au efectuat 9378 de vizite și au împrumutat 17058 de cărți/materiale didactice.

Dincolo de alegerea formatelor pentru lectură, Biblioteca UTM invită universitarii să parcurgă traseul evenimentelor culturale dedicate campaniei nominalizate.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente