Joburile pentru care nu te mai poți muta în Marea Britanie din 2021. Moldovenii cu pașaport românesc trebuie să cunoască asta

Job-in-Anglia

Conform unui document publicat pe 19 februarie, conservatorii vor introduce un sistem de control al imigrației, care le cere migranților să atingă un anumit număr de puncte înainte să li se permită intrarea în Marea Britanie, similar cu sistemul din Australia. Conform lui, valoarea ta ca ființă umană poate fi redusă la niște caracteristici economice clare.

Ca să primești destule puncte pentru a obține un job în Marea Britanie, ar trebui să ai o ofertă de muncă (20 de puncte), un job „corespunzător cu nivelul tău de aptitudini” (20 de puncte) și un nivel ridicat al limbii engleze (10 puncte). Secțiunile acestea obligatorii îți oferă 50 de puncte, iar pe restul de 20 le poți obține în cazul în care câștigi destul de bine și/sau ai un doctorat. Guvernul poate alege să facă rabat pentru anumite joburi, scrie vice.com.

Dacă nu ai un doctorat, va trebui să câștigi peste 25 600 de lire ca să fii primit. Asta înseamnă că există o serie de poziții valoroase, unele pe care le iau de regulă muncitorii necalificați din UE, care nu vor fi considerate destul de importante încât să-ți permită să intri în Marea Britanie.

Liderii din industrie au zis că mișcarea ar putea fi un „dezastru” pentru afaceri, în timp ce laburiștii susțin că noile reguli vor „avea nevoie de atât de multe scutiri de la NHS, pentru ajutor social și alte părți ale sectorului privat, care nu vor mai avea niciun sens”. Așadar, veștile nu-s tocmai bune.

Până vor fi puse în aplicare, să vedem dacă vei putea să te muți în Marea Britanie în funcție de salariul mediu din industria aleasă de tine.

vice.com
Sursa foto: vice.com

Acestea sunt doar câteva dintre profesiile pe care guvernul le-a tăiat de pe listă. Mai sunt și altele, desigur. Priti Patel susține că tăierile ar putea fi înăbușite prin pregătirea a 8,5 milioane de persoane „economic inactive” din Marea Britanie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente