Premierul Ion Chicu a prezentat raportul de activitate a guvernului în fața presei în sala de conferințe. Asta s-a întâmplat din cauza că deputații ACUM și PAS au blocat tribuna parlamentului când au aflat că ministrul de externe nu a venit în legislativ pentru a-i dezbate moțiunea simplă.

Deși Biroul Permanent a stabilit că pe de 27 februarie Ion Chicu urma să vină să prezinte raportul guvernului, premierul a zic că: „Nu a fost așa decizie, noi la guvern nu am primit așa decizie”. Întrebat când a fost stabilit ca el să vină anume azi, Chicu a răspuns că pe parcursul acestei săptămâni.

Ulterior, Ion Chicu a ținut să prezinte cele mai importante reușite pe care le-a obținut în cele 100 de zile:

# au fost majorate alocațiile sociale;

# 591 000 de pensionari au primit ajutor unic în valoare de 700 de lei;

# indemnizațiile pentru veteranii de război au fost mărite de trei ori;

# a fost revigorat programul „Prima Casă”. Va fi sporită accesibilitatea la acest program. Va fi diminuată contribuția personală de la 10 la cinci procente; vom majora vârsta de eligibilitate;

# medicii, polițiștii, profesorii care vor merge în sate să lucreze vor beneficia de compensație de 100 % din partea statului;

# vor fi majorate și compensările pentru „Prima Casă 3”. Familia cu un copil va beneficia de compensație în mărime de 25 %, familia cu doi copii – de 50 %, iar familia cu trei și mai mulți copii – de 100 %.

Ședința de astăzi a parlamentului nu a avut loc, deoarece Aureliu Ciocoi nu s-a prezentat azi la parlament. De aceea, deputații PAS și ACUM au blocat tribuna parlamentului. Tot azi, opoziția a aflat că premierul urma să-și prezinte raportul de activitate. Întrucât Ion Chicu nu a fost lăsat să iasă la tribună, el a decis să o facă în sala de conferințe în fața presei.

Vezi aici:

„Jos Ciocoi!” Mai mulți deputați au blocat tribuna parlamentară

Ședința parlamentului a fost amânată. „Cu toții au fost martori că astăzi parlamentul nu a dorit să examineze legi”