Cel mai important eveniment pentru antreprenori, „Startup Week 2020”, revine la Chișinău

eveniment

Peste 1 000 de actuali și viitori antreprenori sunt așteptați la cel mai important eveniment local dedicat antreprenoriatului – „Chișinău Startup Week 2020”. Acesta va avea loc în perioada 23-27 martie și va include o serie de evenimente de interes pentru cei din domeniu.

Timp de cinci zile, participanții vor avea acces la conferințe și ateliere de lucru, informații despre sursele de finanțare pentru cei care își doresc să creeze sau gestionează deja un startup, politici de țară pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Moldova și multe altele.

Speakeri de succes vor fi în lumina reflectoarelor pentru a împărtăși cu cei prezenți poveștile lor de succes – de la eșec la reușite. Evenimentul va facilita întreținerea unui dialog constructiv pentru dezvoltarea economiei, tehnologiei, aplicarea tendințelor și crearea oportunităților pentru startup-urile locale.

1. „Gov4Startups” – 23 martie: Deschiderea oficială a Chișinău Startup Week 2020 va fi marcată de sesiunea guvernamentală, acolo unde vor fi puse în discuție mai multe subiecte despre cadrul legal, modele de dezvoltare a ecosistemelor internaționale, dar și despre crearea „Startup Moldova” – cel mai complex program de acțiuni dedicate dezvoltării antreprenoriatului local, marca Tekwill. Alături de autoritățile publice, vor participa antreprenori, dar și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare.

2. „Startup Fair” – 24 martie: În cea de-a doua zi a evenimentului, Tekwill își deschide generos ușile pentru a întâmpina toți doritorii de a explora noțiunea de „startup” din diferite perspective. Participanții vor putea să afle cum funcționează startup-urile locale și ce provocări întâmpină, să-și actualizeze rețeaua de contacte, dar și să descopere joburile disponibile pe piața din Moldova pe acest segment.

3. „Money Fair” – 24 martie: Cea de-a treia zi a evenimentului va fi dedicată companiilor de creditare, băncilor, investitorilor sau altor instituții care oferă sprijin financiar pentru antreprenorii aflați în căutare de finanțare. Vor fi efectuate prezentări pe diverse domenii: credite pentru companii mici, programe de granturi pentru dezvoltarea afacerii, investiții private și credite pentru persoane fizice.

4. „Tech Economy Vertical Day” – 25 martie: Cea de-a patra zi a Chișinău Startup Week 2020 va cuprinde mai multe acțiuni dedicate industriilor separate. FinTech, FashionTech, Gaming și E-sports, WineTech, SoundTech sau CleanTech – acestea sunt domeniile abordate de sesiunile în care participanții vor afla mai multe despre legătura dintre economie și tehnică. De asemenea, vor fi organizate întâlniri și ateliere în diverse locuri din oraș.

5. „Tech Open Doors” – 26 martie: Chișinău Startup Week 2020 își va închide ușile cu un eveniment unic, desfășurat în premieră în Republica Moldova. Acesta vine cu posibilitatea de a face vizite la cele mai active companii IT sau TIC și hub-uri autohtone.

Astfel, studenții, liber profesioniștii, angajații și entuziaștii din domeniul digital vor fi familiarizați cu cele mai cunoscute companii din țară.

Inițiativa se desfășoară sub egida Techstars, evenimentul fiind organizat de Tekwill în parteneriat cu XY și iHUB Chișinău, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei și cu suportul Consiliului Economic al proiectului de pe lângă Guvernul Republicii Moldova implementate de GIZ Moldova cu susținerea financiară a Guvernelor Germaniei și Elveției.

Chișinău Startup Week este un eveniment marca Techstars, care are loc în peste 50 de țări din lume. Acesta e desfășurat în cadrul comunităților antreprenoriale pentru a aduce împreună oamenii relevanți în construirea ecosistemului antreprenorial, de la reprezentanți ai administrației publice, la viitori antreprenori, investitori și structuri de suport.

Pentru a fi la curent cu toate detaliile și actualizările evenimentului, doritorii se pot înscrie pe pagina acestuia – chisinau.startupweek.co – sau pot vedea mai multe informații pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente