Alegerea corectă a mărimii implantului mamar. Corelația dintre piept-torace-mărimea implantului

implant-mamar-chisinau

Oricare ar fi cauza, nemulțumirea de aspectul și forma sânilor este cu siguranță unul dintre motivele pentru care femeile apelează la un chirurg estetician. Multe fac însă o greșeală. Vor un bust mare și își închipuie că pot trece ușor de la mărimea unu la sutien la mărimea patru. Teoretic, este posibil și acest lucru, dar practica arată că este mai bine să alegi ceea ce ți se potrivește, nu ceea ce vrei.

Dezvoltarea insuficientă a sânilor poate avea mai multe cauze:

  • sâni mici încă din perioada pubertății și opriți din evoluție;
  • sâni lăsați, cu pierdere de volum și fermitate, datorită unor factori ulteriori – scădere bruscă a masei corporale, naștere, alăptare.

Trebuie să ții cont de câteva criterii atunci când alegi mărimea implantului

Nicio operație estetică, în mod normal, nu se face doar la solicitarea clientului și cu anumite condiții exclusive ale clientului. Asta înseamnă că totul, începând cu perioada de pregătire și terminând cu tehnicile de augmentare mamară, rezultatul prevăzut sau tipul de implanturi mamare folosit, se discută cu medicul. Deci, nu te aștepta că vei veni cu dorințele tale expuse pe foaie în cabinetul medicului, iar acesta le va transpune în realitate.

Silicoanele se aleg în funcție de următoarele măsurători:

  • circumferința toracelui;
  • diametrul areolei;
  • distanța dintre claviculă și mamelon;
  • lățimea umerilor.

În plus, se va ține cont și de caracteristicile tale anatomice: înălțimea, greutatea, lățimea toracelui, tipul de țesut mamar. În funcție de rezultatele măsurătorilor, medicul îți va recomanda diametrul, proiecția și volumul implanturilor mamare care să se potrivească fizicului tău.

  • Volumul se măsoară în centimetri cubi și se referă la „cât de plin” va fi sânul tău.
  • Diametrul se măsoară în centimetri și depinde, în mare parte, de volumul total al implantului.
  • Proiecția se măsoară tot în centimetri și se referă la înălțimea implantului.

Așadar, operația de augmentare mamară și rezultatele ei depind anume de corelația dintre acești factori.

Ce se întâmplă dacă alegi mărimea nepotrivită?

Trebuie să înțelegi că de mărimea potrivită a implanturilor mamare depinde cum te vei simți. Poți să ai o anumită imagine în minte despre cum ar trebui să arate bustul tău, dar rezultatul după operația de mărire a sânilor să fie cu totul altul, mai ales dacă iei decizii greșite. Fii de acord că un bust proeminent nu va arăta tocmai bine dacă ești de statură mică, iar toracele tău nu este suficient de lat. Te poți pomeni și cu complicații mai grave decât un aspect inestetic al sânilor.

Ce se poate întâmpla, mai exact, dacă greșești mărimea implanturilor?

  1. Sânii prea mari vor suprasolicita coloana vertebrală, iar asta îți va provoca dureri și disconfort în zona respectivă.
  2. Sânii mai mari vor arăta disproporționat cu restul corpului. Astfel, din dorința de a schimba spre bine fizicul tău, s-ar putea să obții efectul invers.
  3. Riști să treci printr-o nouă operație de reconstrucție a sânilor. Asta presupune noi emoții și noi riscuri.

Într-un studiu realizat de o companie lideră pe piața implanturilor mamare se arată că, în decurs de trei ani, aproximativ 15 % dintre pacientele care au fost supuse unor intervenții de mărire a sânilor au fost nevoite să repete experiența anume din cauza faptului că au ales implanturi mamare de mărimi nepotrivite.

Deci, pentru o operație estetică reușită, ține cont de cele enunțate mai sus și de recomandările medicului. Poți conta pe cele mai bune sfaturi de la chirurgul Anatolie Taran. Nu ezita să-l contactezi și să-ți programezi o vizită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente