(video) Spectacol de modă și transformare „Noaptea Lupilor”. Cine sunt participantele evenimentului

Noaptea-Lupilor_net

Prima Școală de Design Vestimentar și Croitorie împlinește un an de activitate. Cu acest prilej, urmează să fie organizată o prezentare a colecțiilor absolventelor, dar și a fondatoarei școlii, Alina Spătaru.

Alina Spătaru este fondatoarea brandului SHATOR, designeră vestimentară și modelieră-tehnolog, cu o experiență de mai mult de 10 ani în producerea hainelor în masă şi la comandă individuală, participantă la concursuri și prezentări de modă.

Cinci dintre cele mai ambițioase absolvente ale cursului de trei luni de design vestimentar sunt în plin proces de creație pentru prezentarea primelor colecții. Pe durata cursului fetele au învățat cum se creează colecțiile de la idee până la realizare, devenind nu doar amatoare, dar și creatoare, la propriu.

Fiecare colecție vestimentară va fi alcătuită din cinci-șapte ținute create personal de către absolvente.

Mai jos vă prezentăm participantele.

# Daniela Naval „ODA”, 42 de ani

Este lectoră universitară la facultatea „Urbanism și Arhitecură”. Designul vestimentar e o pasiune din copilărie. În clipele de relaxare se refugiază în lumea ei și creează. Are o colecție numeroasă de hăinuțe împletite sau croșetate. În curând ea vine să impresioneze cu prima sa colecție vestimentară, „Puterea Liniei”. E pasionată îndeosebi de construcția și modelarea tiparelor, preferă asimetria în haine, consideră că poate îmbrăca și figurile imperfecte prin puterea liniilor și a culorii!

# Gabriela Metreniuc, 25 de ani

Este antrenoare de tenis, însă designul vestimentar este o pasiune ascunsă pe care o scoate acum la lumină. Astfel, ea se lansează cu colecția „The Silk Road”, inspirația sa fiind deșertul și nisipurile. În timpul pregătirilor, a descoperit un nou hobby – pictura pe stofă și lucrul manual în tehnica „Punch Needle”.

# Dina Caluian „GHERDJI”, 29 de ani

De meserie designeră grafic, Dina visa mereu la propriul brand de haine, iar acum își creează prima colecție cu numele „You are enough”. Sursă de inspirație sunt rațele de baltă sălbatice. Este atrasă de coloritul lor mătăsos și măiestria cu care plutesc. Puțini oameni divinizează aceste păsări, iar dacă ne uităm mai atent, ele sunt fermecătoare. Dina le asociază cu femeile care își cunosc valoarea, au încredere în sine, sunt grațioase și elegante!

# Maria Bunescu, 16 ani

Maria ne-a relatat câteva amintiri neplăcute din copilărie. Perioada adolescentină a marcat-o, fiind departe de părinții ei. Ceea ce îi lipsea au fost îmbrățișările mamei; fiind lăsată la rude, s-a simțit respinsă. Colecția ei a numit-o „Mascarada” și este despre oamenii ce poartă măști.

# Olga Braga „MATIELLE”, 32 de ani

Povestea brandului „Matielle” începe odată cu dorința de schimbare și renaștere a autoarei Olga Braga. Cei patru copii ai săi sunt motivația ei. De curând a îndrăznit să o ia de la zero, cu forțele proprii, și a deschis un atelier în orașul Ialoveni, acolo unde locuiește. Tânăra creatoare lucrează acum la prima sa colecție destinată femeilor puternice cărora soarta le-a dăruit a doua șansă și au reușit să învingă cancerul. Olga își dorește să inspire curaj și dragoste de viață prin colecția sa „RENAȘTEREA”.

# Alina Spătaru „SHATOR”, 35 de ani

Fondatoarea școlii vine și ea cu o nouă colecție vestimentară pe care a numit-o „Lupoaica”, fiind inspirată din propriile trăiri, încercări deloc ușoare ale drumului către succes. „Lupoaica” întruchipează perfect natura sălbatică a femeii puternice, care reușește să treacă peste ispite. Ea își propune să sprijine și să încurajeze femeile ce înaintează prin diferite pasaje interioare spre căutarea de sine și regăsire!

Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente