(video) „Jetman” a realizat în premieră zborul uman 100 % autonom. Acesta s-a ridicat la o înălţime de 1 800 de metri

jatman

Vince Reffet, supranumit „Jetman” sau „omul avion”, a reuşit să se ridice de la sol la 1 800 de metri cu ajutorul unui costum special. „Jetman” a reuşit astfel o premieră mondială pentru zborul uman 100 % autonom.

Evenimentul a avut loc pe 14 februarie şi a fost patronat de organizatorii Expoziţiei Universale 2020 din Dubai.

Cu ajutorul unui costum cu aripi special, din fibră de carbon, dotat cu patru minimotoare, francezul Vince Reffet a decolat, a ajuns la câţiva metri deasupra apelor golfului, după care s-a ridicat la o înălţime de 1 800 de metri. Reffet a încercat să facă şi nişte acrobaţii în timpul zborului de trei minute. El a coborât apoi, deschizând paraşuta la aproximativ 1 500 de metri.

Evenimentul a fost calificat drept istoric de către organizatori: „Este o premieră mondială în istoria zborului uman 100 % autonom”.

În vârstă de 35 de ani, paraşutist profesionist, Reffet are la activ mai multe salturi spectaculoase pe pe platforme şi clădiri foarte înalte.

„Unul dintre obiectivele noastre viitoare este aterizarea, după zbor la înălţime, fără paraşută. Lucrăm la acest proiect”, a spus acesta, potrivit Evening Standard, citat de Mediafax.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente