(video) Igor Dodon vrea ca judecătorii vinovați de condamnarea statului la CtEDO să rămână fără apartamente

Dodon

Republica Moldova a mai pierdut un dosar la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. De data aceasta, din bugetul statului urmează să fie achitate 1,5 milioane de euro. Igor Dodon a venit cu o reacție într-un video postat pe pagina sa de Facebook, menționând că ar vrea ca judecătorii vinovați să rămână fără apartamente.

„De confiscat toate activele în contul statului. 70 de milioane de pus pe dânșii. Pe dânșii, pe soacră, pe cine mai scriu ei «kvartirile» și apartamentele și mașinile, pe amante și așa mai departe, hai să facem un mecanism”, a menționat Dodon.

Reamintim că Republica Moldova a fost condamnată definitiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în dosarul Casei de Comerț „Gemenii” S.A., după 14 ani de la depunerea cererii. Decizia definitivă a CtEDO a fost pronunțată pe 18 februarie 2020. Astfel, Moldova urmează să plătească reclamanţilor 1,5 milioane de euro cu titlu de prejudiciu material, 5 000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 10 000 de euro cu titlu de costuri şi cheltuieli.

Republica Moldova trebuie să întoarcă solicitanților, până la 18 mai 2020, și 36,55 % din clădire (este vorba despre părţile clădirii care erau în proprietatea acestora imediat înainte de adoptarea hotărârii din 20 iulie 2005), împreună cu terenurile adiacente, toate scutite de orice grevări, plus orice impozit care poate fi perceput. În caz contrar, statul va trebui să plătească reclamanților, în același termen, 2,12 milioane de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente