(video) Adrian Candu alături de cinci deputați părăsește Partidul Democrat din Moldova

dsdsd

Andrian Candu, fostul președinte al parlamentului, actual deputat democrat, a anunțat că părăsește partidul, alături de alți cinci colegi. Cei care au decis să plece sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

Deputații au anunțat, astfel, că vor crea un nou grup parlamentar distinct.

„Mai mulți colegi au rezerve și au temeri. Inițial erau mai mulți determinați să părăsească formațiunea”, a precizat Candu.

„Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară. Cel mai grav este că nici conducerea partidului nu ne spune unde se află astăzi partidul. Am insistat ca fracțiunea parlamentară să aibă discuții cu reprezentanții tuturor partidelor din parlament, așa cum se cuvine și ne cereau alegătorii. În schimb, vedem cum conducerea partidului preferă crearea unei platforme, a unei coaliții de guvernare cu socialiștii. Modul în care se duc alte tratative este laș.”

Candu a menționat că alături de colegii lui este surprins și dezamăgit de modul în care au decurs lucrurile. „Noi nu vrem să trădăm încrederea oamenilor, nu vrem să fim părtași. Nu e vorba despre vreo răzbunare.”

Acesta a mai menționat că un grup mai mare de democrați erau determinați să plece din partid, dar a fost șantaj și presiune. De asemenea, s-a pus presiune de a face coaliție cu PSRM.

Candu a menționat că, alături de deputații din blocul ACUM, va vota declarația pentru reconfirmarea vectorului european și va propune introducerea vectorului european în constituția țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente