Guvernul a aprobat redenumirea Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz”

роз

Guvernul a aprobat redenumirea Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz”. Instituția va purta și numele lui Iurie Harmelin, care este fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al acesteia.

Astfel, după cuvintele „S Uliţî Roz” se introduc cuvintele „Iurie Harmelin”.

Potrivit hotărârii de guvern, decizia de a modifica numele instituției a fost luată „în semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi promovarea artei teatrale, pentru contribuţie substanţială la afirmarea valorilor culturale şi înaltă măiestrie artistică a lui Iurie Harmelin”.

Iurie Harmelin este fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz”. Iurie Harmelin, maestru în artă, profesor emerit al Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Gloria Muncii, Cavaler al Ordinului Republicii, a absolvit Institutul de stat de limbi străine din Piatigorsk, Federaţia Rusă, Şcoala Teatrală Superioară „B.V. Şciukin” din Moscova, specialitatea Regie, de pe lângă Teatrul Academic „Evghenii Vahtangov”.

Pe parcursul activităţii sale, Iurie Harmelin a promovat şi valorificat veritabile creaţii teatrale, atât pe scenele din ţară cât şi la diverse foruri artistice internaţionale. Este fondatorul Festivalului internaţional de teatru „Moldfest.rampa.ru” în cadrul căruia participă cele mai reprezentative colective din ţară şi de peste hotare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente