(foto) Strada Podul Înalt din sectorul Ciocana va fi deblocată pentru circulație

img

Primăria municipiului Chișinău informează că până la finele lunii curente, pentru fluidizarea traficului rutier din sectorul Ciocana, va fi deblocat tronsonul strada Uzinelor-strada Otovasca al străzii Podul Înalt din preajma depozitului avariat, situat pe strada Uzinelor 9.

Astfel, ca urmare a sesizărilor cetățenilor, primarul general, Ion Ceban, a solicitat agentului economic privat să urgenteze rezolvarea problemei clădirii avariate, acestuia fiindu-i aplicate inclusiv sancțiuni administrative.

„În urma mai multor sesizări parvenite din partea cetăţenilor care sunt nemulţumiţi de faptul că a fost închisă o porţiune din strada Podul Înalt din sectorul Ciocana al capitalei, unde în anul 2016 un bloc cu cinci etaje a fost distrus după un incendiu puternic, am dispus iniţierea lucrărilor pentru rezolvarea acestei probleme”, a scris primarul general.

Potrivit lui Ceban, la început, specialiștii au mers la fața locului și au analizat situația, după care au început lucrările.

„În prezent continuă lucrările de demolare a nivelelor patru și cinci ale blocului, demontarea grinzilor, acoperișului și a zidăriilor de la cele două etaje. Cheltuielile sunt suportate de agentul economic”, a mai scris primarul.

Anterior, autoritățile municipale au blocat temporar o porţiune din strada Podul Înalt pentru a evita pericolele de accidentări în preajma imobilului avariat, iar circulaţia rutieră în zonă a fost redirecționată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente