(video) Dodon promite facturi cu 30 % mai mici în februarie la încălzire. În caz contrar, conducerea „Termoelectrica” va fi demisă

factură

După ce mai mulți chișinăuieni s-au plâns pe sumele exagerate la facturile pentru încălzire în luna ianuarie, Igor Dodon a convocat la președinție o ședință de lucru cu factorii de decizie de la „Termoelectrica”, Primăria municipiului Chișinău și „Moldovagaz” pentru a clarifica situația. Potrivit rezultatelor ședinței, s-a promis că luna viitoare plățile vor fi cu până la 30 % mai mici, iar în caz contrar, Dodon a amenințat cu demisia conducerii întreprinderii „Termoelectrica”.

„Am menționat că în cazul în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat, nu este clar de ce oamenii trebuie să plătească mai mult pentru energia termică. Am cerut efectuarea unei analize profunde a situației ce s-a creat. Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică în comparație cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente. Am atenționat că, în caz contrar, vom recurge la demiterea conducerii „Termoelectrica”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Anterior, deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a cerut guvernului să fie inițiată o investigație a situației create pentru a afla motivele de ce Termoelectrica a prezentat sume exagerate la plata pentru căldură pentru luna ianuarie.

„Având în vedere faptul că în luna ianuarie 2020 perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019 perioada de facturare a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice ne arată că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12 %, față de perioada similară a anului trecut”, scrie în postare.

Amintim că mai mulți locuitori au postat pe rețelele sociale factura pe luna ianuarie și s-au arătat nemulțumiți de suma pe care trebuie să o achite. Termoelectrica însă a spus că aceste sume se datorează faptului că facturarea pentru luna ianuarie a fost pentru o perioadă mai mare, 32-36 de zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente