Reconstrucția subteranei de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală ar costa minimum 1 milion de euro

img_6185

Reconstrucția pasajului subteran de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu str. Ismail din capitală ar costa minimum 1 milion de euro, transmite moldpres.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda, a declarat luni la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău că municipalitatea nu dispune de resursele financiare pentru reparația subteranelor din capitală.

„Reparația subteranei de pe bulevardul Ștefan cel Mare intersecție cu strada Ismail va fi făcută în cadrul unui parteneriat public-privat. Estimările municipalității vorbesc despre un cost minim de 1 milion de euro”, a declarat Chironda.

Viceprimarul a adăugat că la inventarierea situației existente în pasajele subterane de pe teritoriul Chișinăului municipalitatea a constatat existența unor datorii istorice din partea unor agenți economici care activează pe teritoriul subteranei sus-numite.

Amintim că, anterior, primarul municipiului Chișinău a semnat o dispoziție prin care a cerut stoparea activității agenților economici din această subterană, pentru a demara acțiuni de reconstrucție.

Prezent la ședință, președintele fracțiunii municipale a Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Grădinaru, a solicitat organizarea unei ședințe speciale în care să fie discutată situația creată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente