Recomandări #diez. Evenimente la care să mergi pe 19 februarie, într-o zi frumoasă de miercuri

pexels-photo-2055221
Foto: Helena Lopes

Psihologii susțin că cea mai complicată zi din săptămână este miercuri, pentru că weekendul a rămas în urmă, iar weekendul viitor e prea departe. Pentru a avea o experiență cât mai frumoasă în ziua de miercuri, echipa #diez a selectat câteva evenimente la care ai putea să mergi.

# Proiecție de scurtmetraje – Oleksii Radînskîi (Ucraina)

Image may contain: 1 person, standing

Toți amatorii de filme documentare sunt invitați la proiecția de scurtmetraje ale regizorului și eseistului ucrainean Oleksii Radînskîi, care se va desfășura la ora 19.00 în cadrul workshopului în domeniul filmului documentar „Storytelling experimental”. Filmele abordează teme precum conflictele urbane, urbanism și politica spațiului și vor servi drept punct de plecare pentru următoarele discuții în timpul atelierului. Mai multe detalii găsiți aici.

# Concert – Ședintă de Terapie muzicală, ediția a VI-a

Image may contain: 1 person, text

La 18.00 în Sala Mare a Filarmonicii Naționale va avea loc „Concert – Ședintă de Terapie muzicală”. Concertul se desfășoară în cadrul proiectului „Terapie prin muzică”, ediția a VI-a (la 210 ani de la nașterea compozitorului Frederic Chopin). Pe scenă vor evolua Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor – Mihail Agafița, Artist al Poporului. Mai multe detalii vedeți aici.

# Spectacolul „Cântec de leagăn”

Image may contain: one or more people and night

„Cântec de leagăn” – o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii din sat este, practic, cea mai de încredere persoană din sat, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor ’80-’90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, la casa părintească. Mai multe vedeți aici.

# Ce? Unde? Când?

Image may contain: text that says "CE? UNDE? CAND? 15:00 19 feb"

Săptămâna aceasta, întregește-ți portofoliul de activități cu un „Ce? Unde? Când?” – un mic antrenament pentru toți cei interesați și dornici de a-și petrece timpul cât mai plăcut. Mai multe vedeți aici.

# Maeștri Ukiyo-e de la perioada Edo la perioada Meiji

No photo description available.

În cadrul expoziției sunt expuse aproximativ 80 de stampe japoneze Ukiyo-e din patrimoniul muzeului. Ukiyo-e reprezintă o gravură din lemn din perioada Edo și se clasifică pe scară largă în peisaje, locuri faimoase, picturi de actori ai teatrului Kabuki și picturi pentru decor la acea vreme ca elemente de afișe moderne. Mai multe detalii vedeți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente