(foto, video) Zeci de avioane au zburat peste gardul președinției. De ziua lui Dodon, Occupy Guguță spune despre complicitatea acestuia la răpirea profesorilor turci

3

Zeci de avioane au zburat azi peste gardurile înalte ale președinției. Tinerii de la Occupy Guguță au decis să-l felicite pe Igor Dodon cu ocazia împlinirii celor 45 de ani într-un mod mai puțin obișnuit. Aceștia au scris pe aripile avioanelor de hârtie biografia celor șapte profesori turci răpiți, declarați indezirabili și îndepărtați de pe teritoriul Republicii Moldova. Cei la Occupy Guguță, în acest mod, au decis să evidențieze complicitatea președintelui la această crimă.

„Am avut câteva scopuri: pe de o parte să evidențiem complicitatea președintelui în crima față de profesorii turci, iar pe de altă parte să arătăm că cetățenii simpli nu au nicio modalitate să-i transmită un mesaj președintelui, din cauza gardului de trei metri, a pazei şi bodyguarzilor. Credem că instituțiile publice nu trebuie să aibă garduri, dar cât mai multe uși care să fie deschise permanent.”

Victor Ciobanu, membru Occupy Guguță, a menționat că din punct de vedere al artei morale, pereții președinției tentează de a realiza pe dânșii o pictură sau un mozaic. „În acest sens, vreau să propun un proiect moral care ar constitui minimum ce am putea noi face ca să spălăm rușinea acestei deportări. Eu cred că noi, ca stat și civilizație, suntem obligați să ilustrăm acest caz pe o suprafață publică, pentru ca să fie o lecție pentru posteritate. În acest sens, un act creativ ar fi un lucru onorabil pentru noi, în același timp am crea spațiu de lucru pentru tinerii artiști. Vreau să propun un proiect la ministerul culturii, să vedem pe viitor cum putem materializa această prestație simbolică de astăzi.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente