(video) Ion Chicu, despre remanieri, deflagrația din sectorul Râșcani și împrumutul de la ruși

hghg

Premierul Ion Chicu a declarat că explozia care s-a produs în această dimineață în sectorul Râșcani a fost creată intenționat. Mai multe subiecte pe care le-a abordat prim-ministrul după întâlnirea cu președintele țării și președinta parlamentului le puteți vedea mai jos.

Despre remanieri în guvern

„Despre manierile în guvern va fi luată decizia după expirarea termenului de 100 de zile a activității tuturor miniștrilor. Vom analiza rezultatele fiecăruia dintre ei și în funcție de fiecare rezultate vom lua decizia.”

Despre legea privind reducerea poverii cu privire la întoarcerea miliardului

„Proiectul este pregătit de Ministerul Finanțelor și va fi aprobat de guvern în această miercuri.”

Despre deflagrația într-un bloc din sectorul Râșcani al Capitalei

„Ministrul de interne m-a informat azi dimineața despre acest caz; din păcate, este vorba de o moarte prin suicid a unui bărbat. A deschis robinetul buteliei de gaz, vecinii nu au fost afectați. Persoana nu a murit în urma exploziei, dar din cauza electrocutării. În ceea ce privește suportul familiei acestei persoane, vom discuta despre mecanismele de ajutorare.”

Despre împrumutul de la ruși

„Odată ce va fi votat acordul de către ambele parlamente, banii vor fi transferați.”

Despre anularea legii cu privire la cetățenia prin investiție

„Guvernul a pus o dată moratoriu pe această lege, mai mult nu o poate face. De aceea, parlamentul poate lua această decizie. După mine, această lege trebuie amânată, dar nu anulată, pentru că, în acest caz, va trebui să achităm despăgubiri acestor persoane. În prezent, de această lege au beneficiat cinci persoane.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente