(doc) Au fost desemnați câștigătorii Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2020. Vezi lista premianților

collage

Concursul anual Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a VIII-a, s-a desfășurat în perioada 14-16 februarie 2020 în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău.

Evenimentul are ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești.

La ediția din acest an a concursului au fost înscrise 74 de proiecte elaborate de 124 elevi, ghidați de 58 de profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din 17 raioane și municipii. Din numărul total de proiecte, 23 au fost la categoria Științe și Matematică, 31 – la categoria Științe Aplicate și 20 – la categoria Tehnologia Informației.

Criteriile de evaluare pentru proiectele participante sunt: aplicabilitate, creativitate, abordarea științifică, complexitatea studiului, actualitatea temei, claritatea prezentării. Ținând cont de aceste criterii, Comisia de jurizare a desemnat 30 de proiecte pentru a fi premiate la etapa națională și a propus înaintarea a două proiecte pentru participare la etapa internațională a concursului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente