Pe 15 februarie a fost deschis un nou complex de voliere destinat adăpostirii câinilor maidanezi din capitală. În total, au fost date în exploatare 10 voliere noi, cu suprafața de 800 m². Acestea au fost amenajate pe teritoriul Centrului de gestiune canină din municipiul Chișinău, unde vor putea fi adăpostite adăugător circa 400 de animale.

Decizia de extindere a capacități centrului au fost luată de administrația capitalei pentru a soluționa problema numărului mare de animale prinse în stradă sau aduse de către voluntari, pentru sterilizare, care ulterior sunt ținute în voliere sub supraveghere pe perioada postoperatorie.

Investiția municipalității în deschiderea noului complex de voliere este de circa 700 000 de lei, surse alocate din bugetul local, iar lucrările de amenajare a obiectivului au durat două luni.

În anul 2018, Primăria Chișinău a inaugurat Centrul de gestiune canină din capitală, prima instituție de acest fel din regiune. Centrul oferă servicii de sterilizare a maidanezilor și a fost amenajat pe teritoriul necropolei municipale cu o capacitate inițială de circa 100 de câini.