Sute de elevi din 50 de instituții de învățământ din țară își vor testa cunoștințele în domeniul prevenirii corupției în cadrul unui concurs interactiv

Soroca 10

Peste 350 de elevi și studenți din 50 de instituții de învățământ din țară își vor testa cunoștințele în domeniul prevenirii corupției în cadrul unui concurs interactiv „Quiz prointegritate”, organizat de Centrul Național Anticorupție în colaborare cu PNUD.

Concursul va întruni tineri și tinere din mai multe raioane ale țării, la fiecare competiție urmând să participe câte cinci echipe. Marea finală se va desfășura în luna aprilie la Chișinău.

Concursul va include o etapă de pregătire în care participanții vor studia din mai multe surse despre mecanismele de prevenire a corupției și promovare a integrității, iar ulterior își vor pune cunoștințele în aplicare în cadrul unei competiții intelectuale.

Pe parcursul jocului, vor fi eliminați din concurs participanții care vor oferi mai multe răspunsuri greșite, câștigător fiind desemnat ultimul participant care răspunde corect și repede la întrebări.

Concursul va avea loc la Cahul, Soroca, Bălți, Hâncești, Sângerei, Criuleni, Orhei, Strășeni, Ungheni.

Concursul este organizat cu sprijinul proiectului „Lupta împotriva corupției prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de către PNUD în colaborare cu Centrul Naţional Anticorupţie, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Proiectul se desfăşoară în perioada 2019-2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente