(foto) Moldova găzduiește aniversarea comunității #Winelover. Oaspeți din 11 țări ale lumii descoperă vinul moldovenesc

vin expozitie (4)

Zeci de membri ai Comunității Internaționale #Winelover, veniți la Chișinău din 11 țări, s‑au delectat cu Vinul Moldovei la un eveniment de bun venit, care a dat startul unei serii de activități organizate cu prilejul celei de-a opta aniversări a Comunității Internaționale #Winelover.

Aceasta este sărbătorită anual de Valentine’s Day în diverse țări, Republica Moldova fiind selectată prin vot drept gazdă a evenimentului din acest an. Evenimentul cu durata de patru zile este organizat de Winetours Moldova, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului, al Agenției de Investiții din Moldova și al Proiectilului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

În cadrul primei degustări, organizatorii și partenerii au prezentat regiunile cu indicație geografică protejată și soiurile de struguri din care se produc vinurile autohtone. Ulterior, participanții au degustat vinuri caracteristice fiecărei regiuni, împărtășind păreri și experiențe senzoriale despre pasiunea lor comună.

„Misiunea noastră este de a crea o imagine Vinului Moldovei și de face tot posibilului pentru a îmbunătăți calitatea vinurilor noastre. Sperăm că și comunitatea #Winelover va savura vinurile autohtone, se va bucura intens de experiența trăită aici și va promova Moldova ca pe o destinație turistică unică”, Irina Bistrițchi, director-adjunct, Oficiul Național al Viei și Vinului.

Aniversarea #Winelover se desfășoară în țara noastră între 13 și 16 februarie 2020 și include experiențe unice pentru pasionații de vinuri. Oaspeții din România, Portugalia, Marea Britanie, SUA, Grecia, Elveția, Italia, Ungaria, Australia, Germania, Rusia și Suedia se familiarizează în această perioadă cu Vinul Moldovei, dar și cu oportunitățile de turism enogastronomic din țara noastră.

Printre activitățile organizate cu această ocazie se numără vizitarea rutelor vinicole și renumitelor vinării: Cricova, Château Vartely, ATU Winery, Purcari, Mileștii Mici, Asconi, Et Cetera și Castel Mimi. De asemenea, în agenda vizitatorilor sunt incluse degustări cu cele mai apreciate și premiate vinuri ale Moldovei, ghidate de somelieri certificați la nivel internațional. Totodată, în cadrul seriei de evenimente, participanții vor cunoaște țara noastră prin intermediul unor tururi pietonale, organizate prin capitală și prin alte localități ale țării. Astfel, vor descoperi principalele atracții ale Moldovei, dar și farmecul vieții rurale, savurând din bunătățile gastronomiei locale.

Comunitatea #Winelover este un grup internațional format din peste 25 000 de membri, uniți de pasiunea pentru vin. Principalul scop al asociației este promovarea culturii de consum a vinului prin mijloace media, rețele de socializare și evenimente educaționale, precum și prin împărtășirea de practici și experiențe care țin de regiunile vitivinicole din întreaga lume.

Vinul Moldovei este recunoscut pe piața internațională datorită calității înalte și caracterului unic, confirmate prin sutele de medalii câștigate la competițiile internaționale de profil. Acesta, pe lângă kilometrii de galerii vinicole subterane, podgoriile locale, peisajele impresionante și experiențele rurale memorabile, transformă Republica Moldova într-o destinație turistică autentică, perfectă pentru vizitatorii străini ce călătoresc cu discernământ și caută destinații nealterate de turismul de masă.

Partenerii evenimentului, Oficiul Național al Viei și Vinului, Agenția de Investiții din Moldova și Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, depun eforturi comune constante pentru a crește vizibilitatea produselor și a experiențelor turistice disponibile în țara noastră, conectând Republica Moldova la circuitul turistic global.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente