UTM mai aproape de liceele din țară. Studenții le-au spus elevilor despre perspectivele învățământului superior cu profil ingineresc

1

11 licee din Chișinău – „Gaudeamus”, „Mircea Eliade”, „Vasile Vasilache”, „Ginta Latină”, „Alexandru Ioan Cuza”, „Bogdan Petriceicu Hajdeu”, „Vasile Lupu”, „Vasile Alecsandri”, „Iulia Hajdeu”, „Mihai Eminescu”, „Mircea cel Bătrân” – și altele două din Ialoveni – „Petre Ştefănucă” și „Andrei Vartic” – și-au deschis ușile pentru a primi în această săptămână vizita echipei Centrului Universitar de Informare și Ghidare în Carieră (CEGHID) al Universității Tehnice a Moldovei.

O vizită de informare despre posibilitățile de a urma studiile la unica instituție de învățământ superior cu profil ingineresc din țară, precum s-a văzut, este foarte așteptată de către liceenii aflați în fața alegerii facultății. Cu atât mai mult, cu cât însăși universitatea, reprezentată de către studenți și profesori, vine la liceu, scrie utm.md.

Într-o atmosferă degajată, UTM-iștii le-au vorbit elevilor ca unor vechi prieteni despre facultăți, specialități, perspectivele studiilor la UTM, dar și pașii de urmat ca să devii student al acestei prestigioase instituții. UTM are un program bine pus la punct în acest sens! Este vorba de Olimpiadele Tehnice la disciplinele matematică, fizică, chimie, desen artistic, afirmarea în cadrul cărora îți asigură un loc de studii cu finanțare bugetară, la fel ca și Concursul de creativitate tehnică și creativitate artistică (arhitectură, design, desen artistic, pictură, sculptură) „Tânărul creator”, ai cărui învingători, pe lângă premii, vor beneficia de facilități la înmatriculare la UTM, conform prevederilor Regulamentului de admitere. Mai mult, cu UTM și examenele de bacalaureat nu mai par atât de febrile – la UTM poți beneficia de cursuri gratuite de pregătire pentru BAC! Iar la dorință, poți deveni de pe acum „Student pentru o zi la UTM”, în cadrul acțiunii cu același nume, la care te înregistrezi în prealabil. De asemenea, poți participa la Zilele Ușilor Deschise la UTM sau poți savura atmosfera inedită din cadrul celei mai mari Expoziţii anuale a lucrărilor studenţeşti – „Creația deschide universul”, în cadrul căreia sunt etalate exponate în diverse domenii tehnico-inginerești și ale industriilor creative.

O informație atât de captivantă te duce cu gândul că studiile universitare sunt foarte prietenoase firilor creative și dornice să exploreze. Liceenii au avut și exemple în acest sens, în persoana studenților Diana Timercan, Adriana Prisăcaru (FTA), Ştefan Pozdirca (FCGC), Mehria Mohammadi (FUA), Iuliana Railean  (FTP), Maria Cernei (FET), dar și a profesorilor universitari care i-au vizitat: Angela Ghelbet (FTP), Iurie Subotin (FTA), Roman (Grițco FET), Raisa Druța (FTA), Iurie Ivanov (FCGC), Radu Melnic, Natalia Şestenco (CEGHID).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente