În 2020, vor fi reabilitate peste 460 km de drumuri naționale finanțate din surse externe

reparatie-drumuri

În 2020, Ministerul Economiei și Infrastructurii va reabilita peste 460 km de drumuri naționale finanțate din surse externe. Declarația a fost făcută de ministrul Anatol Usatîi în cadrul evenimentului de prezentare a proiectelor de reabilitare a drumurilor naționale lansate în anul 2020.

În acest sens, în perioada următoare, urmează a fi lansată procedura de licitație pentru următoarele drumuri: M5 Criva-Bălți, G50 Florești-Nicolaevca-Sângerei, М3 Ocolire Cimișlia, М3 Ocolire Vulcănești, R9 Soroca-Arionești, Coridor 10 Ţânţăreni-Trifeşti-R20, Coridor 16 R3-Pojăreni-Țipala.

„Invităm toate companiile de construcții interesate să participe în cadrul acestor proiecte de reabilitare a drumurilor. Mizăm pe o mediatizare cât mai activă din partea surselor media și pe un interes sporit din partea partenerilor externi de dezvoltare în continuare la distribuirea informației privind evoluția procesului de licitație și contractarea companiilor care vor efectua aceste lucrări”, a precizat Anatol Usatîi.

Potrivit ministrului, domeniul de aplicare al lucrărilor constă în reconstrucția structurii rutiere, reparația capitală a podurilor, reabilitarea sistemelor de evacuare a apelor, construcția instalațiilor de scurgere, relocarea liniilor de utilități etc. De asemenea, este prevăzută o realiniere ușoară pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, inclusiv construcția unei benzi de urcare. De asemenea s-a menționat că pentru îmbunătățirea siguranței rutiere principalele intersecții vor fi reconstruite ca sensuri giratorii.

Menționam că până în anul 2019, au fost reabilitate 415 km de drum, iar în proces de reabilitare și modernizare sunt 540 km de drum, costul estimativ fiind de 7,35 de miliarde de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente