Cineva „iubește” #diez-ul foarte mult sau de ce de câteva zile avem atacuri cibernetice pe site

sharingiscaring
Foto: chinadailyasia

Anul 2020 a început cu foarte multă atenție față de echipa #diez. În 2019, pagina noastră de Facebook era raportată constant și trebuia să scriem mereu explicații și promiteam platformei că nu vom mai distribui anumite lucruri; atunci era vorba de un material artistic nud și am presupus că poate unii cititori de-ai noștri sunt mai pudici.

La început de ianuarie, trei reporteri #diez – Liubomir Guțu, Costantin Topală și Elena Baranov – pe rând au avut profilurile blocate pentru că ar fi încălcat careva termeni și condiții ale platformei. De atunci, Constantin nu a reușit să-și facă alt profil sau să și-l recupereze.

La început de februarie, deja profilul meu (Alexandru Lebedev) a fost blocat pentru o zi, pentru că aș fi fost raportat de mai mulți utilizatori. Ceea ce ne leagă pe toți este faptul că din când în când distribuim știri politice sau mai comentăm ironic unele actualități din Republica Moldova.

Noi am decis să continuăm să lucrăm și să nu ne oprim chiar dacă nu suntem pe placul unora. Totuși, de ieri, 13 februarie, și astăzi, 14 februarie, avem constant atacuri pe site. Încercăm să rezistăm, însă rundele de atac sunt tot mai diverse și repede își schimbă strategia.

Echipa care are grijă de serverele noastre spune că astfel de atacuri sunt foarte rare și că există comenzi care se fac pe darknet și se plătesc în bitcoin-uri, iar aproape nimeni nu s-ar ocupa de astfel de lucruri „la alb”, pentru că e foarte riscant.

Astfel, chiar dacă pagina noastră se încarcă greu zilele astea, eu vă invit totuși să distribuiți conținutul nostru, pentru că dacă cineva nu ne iubește, atunci e momentul când avem cea mai mare nevoie de dragostea voastră, mai ales că e Ziua îndrăgostiților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente