(foto) Locuri alternative din Chișinău unde puteți sărbători Ziua Sfântului Valentin

1908020_10152212722597613_8513574085056624529_n
Foto: Locuri ideale pentru prima întâlnire

E un semn că în acest an Ziua tuturor îndrăgostiților este vineri, când e sfârșit de lucru și rutină. Echipa #diez a selectat 10 locuri alternative unde puteți să sărbătoriți cu persoana dragă Ziua îndrăgostiților. Vedeți mai jos lista și planificați-vă ziua de mâine într-un mod mai deosebit.

# Grădina zoologică

Aici puteți găsi multe teme de discuție, iar anume grădina zoologică îți va permite să afli câteva detalii despre copilăria lui/ei, deoarece cu siguranță a fost vreodată la zoo. Vei putea observa atitudinea față de animale, dar și modul de abordare a celor din jurul vostru. De asemenea, pentru că la zoo sunt mereu copii, vei putea vedea care este atitudinea persoanei respective față de aceștia.

Grădina Zoologică din Chișinău poate fi vizitată pe parcursul întregului an. În perioada de iarnă, vizitatorii pot admira animalele în intervalul orelor 8.0 și 20.00.

Taxa de intrare pentru maturi este de 30 de lei, pentru elevi, studenți și pensionari – de 5 lei, iar pentru copii de până la șapte ani accesul este gratuit.

# Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

Este cel mai vechi muzeu din Republica Moldova. Fondat ca Muzeu Agricol, pe parcursul existenţei sale şi-a lărgit treptat domeniul de activitate, creând colecţii ce reflectă istoria naturală, natura contemporană, evoluţia societăţii umane şi cultura tradiţională de pe teritoriul Basarabiei, iar mai târziu a Republicii Moldova. În prezent, deţine un patrimoniu de circa 135 de mii de piese. Puteți să vă cunoașteți mai bine în domeniul faunei și florei din Moldova și să discutați despre animalele și florile preferate.

# La rollerdrome/patinoar

Poți merge acolo doar în cazul în care măcar unul dintre voi poate merge pe role sau patine. Puteți merge pe parcursul săptămânii seara, deoarece sunt relativ puțin oameni, este conectată o iluminare specială, muzica e destul de plăcută, formându-se astfel o atmosferă destul de romantică. În cazul în care chiar ați căzut jos, nu e o problemă, ci chiar un motiv să faceți vreo glumă inspirată pe seama aceasta. Vezi lista patinoarelor AICI.

# La carting

Aici poți veni chiar dacă nu știi să șofezi. Totuși, dacă ambii puteți să o faceți, nu doar veți primi o doză excesivă de adrenalină, dar și veți memora această zi. Fără doar și poate, după aceasta veți dori să discutați unul cu celălalt, pentru a împărtăși din amalgamul de emoții pozitive.

# La hipodrom

Este o experiență inedită, mai ales că nu toți au avut ocazia să călărească. Acolo veți putea nu doar hrăni animalele, ci și să aflați cum se comportă o persoană în condiții atipice. De asemenea, veți avea posibilitatea să faceți poze pentru albumul cu amintiri.

# Cimitirul „Armenesc”

Este o locație atipică, dar interesantă. Cel care invită la o astfel de întâlnire ar fi bine să se documenteze asupra istoriei și personalităților notorii care și-au regăsit somnul de veci în acel loc. Dacă vrei o întâlnire mai puțin obișnuită și una care să rămână în amintirea voastră, această locație este potrivită.

# Pe acoperiș

Această primă întâlnire nu necesită investiții majore sau prea multă bătaie de cap. Niște tartine, o plapumă și un termos cu ceai ar fi de ajuns pentru o seară romantică, pentru că nu este atât de frig afară, dar totuși e bine să ai și un plan B în caz că va fi prea frig. Dacă totul merge ca pe roate, ați putea să întâlniți împreună nu doar apusul, ci și răsăritul.

# Parcul „Valea Morilor”

Iluminarea de seară care se reflectă în apa lacului și adierea moale a vântului creează un loc destul de romantic. Totuși, asta nu e totul:
# treci pe la magazin și procură niște fructe;
# ia o plapumă;
# așezați-vă pe o bancă lângă lac;
# relaxați-vă și primiți plăcere.

# Auto cinema

 

Este o oportunitate de a vă afla într-un spațiu închis, dar și de a privi un film. Fii atent atunci când alegi ce veți privi. Fetele nu sunt amatoare mari de filme violente, ar fi mult mai bine dacă ar fi ceva romantic. Dacă filmele nu sunt potrivite, poți opta pentru un film la unul din cinematografele din Chișinău.

# Dealul de la Ciocana

Peisajul nocturn e de-a dreptul fantastic. Aici veți găsi multe teme de discuție, dar și vă veți bucura de acest cadru intim.

Dacă vrei să petreci seara de 14 februarie cu persoana dragă într-un local, vezi AICI o listă a localurilor care au pregătit oferte speciale pentru Ziua îndrăgostiților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente