Finance Central Europe: MAIB este cea mai bună bancă din Moldova

FCE

Publicația britanică Finance Central Europe a apreciat reușitele Moldova Agroindbank în anul 2019, iar pentru rezultatele obținute, consiliul de experți i-a conferit titlurile; „Cea mai bună bancă din Moldova după calitatea activelor”, „Cea mai bună bancă din Moldova după profitul înainte de taxe”, „Cea mai bună bancă din Moldova după capitalizare în 2019”.

Titlurile au fost acordate în cadrul clasamentului anual al celor mai bune bănci din statele Europei de Sud-Est, realizat de experții publicației și care evaluează an de an inclusiv performanțele din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Criteriile de evaluare a performanței bancare cuprind un șir de indicatori, cum ar fi soliditatea capitalului și a activelor, rentabilitatea capitalului propriu, rata rentabilității activelor și profitul înainte de taxe.

Noile distincții completează premiile internaționale din palmaresul MAIB pentru activitatea desfășurată pe parcursul anului 2019. Amintim că publicația „The Banker” a desemnat MAIB cu titlul „Banca Anului 2019 din Moldova”, „Global Banking & Finance Review” a conferit titlul de „Cea mai bună bancă comercială din Moldova”, iar „Global Finance” a apreciat MAIB ca fiind „Cea mai bună bancă din Moldova, 2019”.

Moldova Agroindbank a încheiat anul 2019 cu o cotă la active de 28,6 %, o cotă de piață a creditelor de 35,3 %, cota de piață a depozitelor constituie 29,7 % și un profit de 31,2 % din sectorul bancar.

În 2020, echipa MAIB se ambiționează să fie banca nr. 1 a clienților săi, aliniindu-și strategia pentru a anticipa și devansa așteptările clienților – persoane fizice, IMM, companii și corporații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente