Cum ar arăta portretul numelui tău? Site-ul care te va ajuta să-ți vezi numele în culori

nume

Cu ce culoare vi se asociază cifra „doi” dar litera „c”? Vedeți cuvintele sau cifrele în culori? Dacă nu, să știți că sunt oameni care au o trăsătură senzorială rară, care se numește sinestezie. Datorită acesteia, aproximativ 4 % din populație „vede” sau asociază literele și cifrele cu anumite culori. Prin urmare, dacă îi spuneți unei asemenea persoane că vă numiți Ioana, ea va eticheta literele cu anumite nuanțe și va ține cont de faptul că în numele auzit sunt cinci litere.

Sinestezia se exprimă prin mai multe forme, bunăoară unele persoane percep notele muzicale drept culori, altele asociază gusturilor și aromelor anumite culori, o altă formă a sinesteziei este de a asocia unele cuvinte cu anumite gusturi.

Bernadette Sheridan este o tânără care are o asemenea trăsătură senzorială. După mulți ani în care s-a străduit să descrie sinestezia vizual, a creat un site web numit Synesthesia.Me. Pe site, scriind numele, puteți primi un portret geometric simplu cu mai multe combinații de culori. „Alfabetul color al fiecărui sinestez este unic, deși există anumite potriviri universale pentru litere specifice. De exemplu, roșul este adesea citat ca o culoare comună pentru litera A. Pe site, numele scrise și portretele primite se bazează pe alfabetul meu propriu”, menționează Bernadetta.

Puteți să vă vedeți numele în culori aici.

„Când întâlnesc oameni noi, nu pot să-mi amintesc numele. Aud numele, dar mintea mea este distrasă. În capul meu, calculez numărul de litere din nume și vizualizez culorile fiecărei litere. Numele tău poate fi Emily, dar pentru mine, el are cinci litere cu un „e” și „l”. Când te întâlnesc din nou mai târziu, poate cred că numele tău este Emily sau Jille sau Ellie.”

Bernadetta spune că a lansat acest proiect pentru a informa oamenii despre existența unui asemenea fenomen.

Mai multe puteți să citiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente