Gazdele au dominat la turneul de lupte libere „Invită Nicolae Oriol”, câștigând 10 titluri din prima treaptă de premiere

moldpres
Foto: moldpres.md

La ediția din anul curent a turneului de lupte libere „Invită Nicolae Oriol” au evoluat sportivi din România, Ucraina şi Republica Moldova. Luptele s-au desfășurat la Centrul de pregătire a loturilor naţionale.

Gazdele au dominat competiţia, câștigând cele 10 din 13 titluri.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat în ordinea categoriilor de greutate: Valeriu Ojog – Basarabeasca, Ivan Velicsari – Comrat, Vitalie Marcu – Basarabeasca, Mihail Mihailov – Comrat, Ivan Postolachi – Comrat, Vitalie Dragnev – Comrat, Radu Lefter, Luciana Beda, Daniela Sârbu și Eugen Mihalcean, toţi fiind de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

„Nicolae Oriol este un mare antrenor şi pedagog. Datorită lui am participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, am devenit medaliat la Campionatele Europene”, a declarat Nicole Ceban, actualul preşedinte al federaţiei naţionale de lupte libere, pentru moldpres.

Recenta ediție a fost a 16-a. Antrenorul emerit Nicolae Oriol este medaliat cu argint la Spartachiada a V-a a popoarelor din Uniunea Sovietică, multiplu campion național. Pe tot parcursul vieții a activat doar la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Printre elevii săi figurează Ghenadie Tulbea, dublu campion european, medaliat la mondiale, Anatol Guidea, campion european, Boris Sava, campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică, Ruslan Bodișteanu, campion mondial de tineret, Vitalie Railean, campion european de tineret, Ion Diaconu, ocupant al locului 6 la Olimpiada de la Sydney, Nicolae Ceban, Andrei Prepeliță, medaliați la europene.

Nicolae Oriol este decorat cu medalia „Meritul Civic” (2001), ordinul „Gloria Muncii” (2006), „Ordinul Republicii” (2012). În 2014 i-a fost acordat Premiul Național în domeniul sportului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente