(doc) Dumitru Alaiba, nemulțumit de modul în care sunt gestionate veniturile Teatrului de Operă și Balet: „Salariile artiștilor ar trebui triplate”

Probleme-la-Teatrul-de-Opera-si-Balet-Ministrul-Culturii-Unii-artisti-au-fost-rugati-sa-plece-58824-1561894844

Deputatul PAS Dumitru Alaiba se arată nemulțumit de faptul cum sunt gestionate veniturile Teatrului de Operă și Balet. Deputatul a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că, cu aproape 2 milioane de lei venituri lunare doar din chirie, artiștii ar putea avea salarii mai mari.

„Peste un milion și 800 de mii de lei pe lună – veniturile Teatrului de Operă și Balet doar din chirie. Nu spun că e mult sau puțin. Spun că acești bani trebuiesc utilizați în beneficiul celor ce fac operă. Iar artiștii sunt plătiți cu 3 500-4 000 de lei pe lună. Sub salariul mediu pe țară. Holurile sunt semiîntunecate, mobilierul din secolul trecut, clădirea geme de nevoie de reparație, fațada e sură și tristă, tavanul ar putea să cadă în cap odată și odată. Spre deosebire de clădirea președinției de peste drum – este clar, că se economisește pe tot ce e posibil”, scrie în postare.

Alaiba scrie că conducerea țării investește doar în clădirile administrative: „De la președinție la procuratura generală – lucesc, proaspăt reparate, iar teatrele, muzeele, sălile de concert sunt triste apropiindu-se de ruină. Doar unele din ele au avut noroc, fiind reabilitate pe banii vreunui donator”.

„Salariile artiștilor trebuiesc triplate. Ca și oficialii, ei nu sunt atât de mulți. Nu avem sute de mii de artiști. Și spre deosebire de politicieni, ei ne aduc lumină în suflet. Într-o țară care se respectă, să fii artist la Operă sau la un Teatru Național, este o onoare și mândrie”, a adăugat Dumitru Alaiba la sfârșitul postării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente