(video) O sută de biblioteci publice din Republica Moldova s-au alăturat proiectului „Ora să ȘTIM”

ora să stim
Foto: glasul-hd.ro

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Fundația Progress din România și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, cu susținerea Deutsche Telekom Stiftung din Germania și a Asociației OvidiuRo, continuă extinderea proiectului Ora să ȘTIM Moldova.

Cu suportul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” și al Asociației OvidiuRo, celor 63 de biblioteci publice din 30 de raioane ale Republicii Moldova, care au dat start activităților în luna septembrie 2019, li s-au alăturat încă 37 de biblioteci la începutul anului 2020. Cei 37 de bibliotecari care au aderat recent la proiect au fost instruiți și urmează să citească săptămânal copiilor, cu vârste cuprinse între trei şi 10 ani, cărţi cu tematică ŞTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și să organizeze experimente din domeniile respective. În acest scop, bibliotecile au primit un set de cărți gratuite, șase unități pentru fiecare, din partea Asociației OvidiuRo.

Proiectul „Ora să ȘTIM Moldova” implică în acest moment 101 biblioteci din 30 de raioane și municipii. Aderând la această mișcare internațională, bibliotecile promovează lectura și stârnesc curiozitatea pentru domeniul STEM prin intermediul cărților pentru copii, care îi ajută să descopere noțiuni elementare despre lucrurile și fenomenele din jurul lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente